Design Cadeau & Zo

Bestelling & Werkwijze

Iets unieks geven, geeft een heerlijk gevoel. Daarnaast is het veel makkelijker dan zelf winkels afstruinen. Bespaar jezelf de moeite en ga voor een cadeau van Design Cadeau & Zo. In drie simpele stappen heb jij al een onvergetelijk geschenk.

Weet je nog niet helemaal welk cadeau perfect is voor jou?

Plan dan een cadeau-brainstorm in en ontdek alle mogelijkheden die er zijn! 

In drie simpele stappen een bijzonder cadeau

Stap 1  Ga naar de shop en kies een product.

Stap 2  Maak het persoonlijk door een tekst en/of afbeelding toe te voegen.

Stap 3  Reken af en ontvang binnen 2 – 4 dagen jouw cadeau!

Pyrografie

Het woord Pyrografie komt van het griekse pyro = vuur en grafie = schrijven. Eigenlijk bedoelen we met pyrografie dus de kunst van het schrijven / tekenen met vuur of in dit geval warmte. Andere namen die je vaak tegenkomt zijn houtbanden of brandschilderen. 

Deze techniek wordt voornamelijk op hout toegepast maar andere materialen zoals leer, canvas of kurk zijn hier ook geschikt voor.

Door middel van een warmtebron, in mijn geval een pyrografiepen, wordt het hout donkerder gemaakt naar mate ik de temperatuur verhoog ook kan ik er voor kiezen om vaker over één plek heen te gaan om deze temperatuur voorzichtig op te voeren.

Door het gebruik van verschillende tinten van bruin tot zwart kunnen er tekeningen en schaduwen worden gevormd op het product. 

Het proces

Ik begin mijn pyrografiewerken vaak op de computer. Hierop stel ik het uiteindelijke ontwerp samen. Wanneer ik tevreden ben met wat er op mijn scherm staat is het tijd dit over te brengen op papier, ik gebruik hiervoor een gewone printer. 

Ik zet vervolgens de afbeelding met carbonpapier en een potlood over op het hout. Wanneer ik tevreden ben begin ik het ontwerp te branden met mijn pyrografiepen. Omdat het met warmte in het hout wordt gebrand kunnen foutjes niet gecorrigeerd worden. Het vergt dus veel precisie dit goed en rustig te doen. 

Wanneer het ontwerp volledig op het hout is aangebracht bewerk ik het hout nog met een olie na. In het geval van borrelplanken waar voedingswaar op terecht komt gebruik ik altijd een voedselveilige olie, druivenpitolie heeft mijn voorkeur. 

De olie trekt in het hout en voorkomt het uitdrogen van het hout. Bij elke bestelde borrelplank geef ik onderhoudsadvies mee in de vorm van een briefje bij de bestelling. Zo geniet u het langst van uw nieuwe product!